top of page

BE

BE körkort ger dig mer möjligheter, eftersom du får dra upp till 7 ton med bil och släp.

Det första du behöver göra är att gå in på  www.transportstyrelsen.se och ansöka om körkortstillstånd. Detta kan ta flera veckor, så var ute i god tid. Till den ansökan behöver du göra ett syntest, vilket vi kan hjälpa till med hos oss mot en kostnad av 150 kr, då vi även rapporterar in ditt syntest. Se öppettider på "kontakt, hitta hit"

Du som tar BE behöver oftast ta två dubbellektioner à 1 timme och 50 minuter, då det kräver mer förberedelser inför körprovet. I vissa fall kan du behöva fler, det beror på dina förkunskaper.

Kostnad: 1 Körlektion á 55 min   1000 kr
Lån av bil och släp på körprov   2300 kr
I lån av bil och släp åker vi med dig ut till provet, det tar ett par timmar totalt.

 

Avgifter till Trafikverket tillkommer. Vi hyr endast ut bil och släp till de som väljer att boka körprov via trafikskolan.
Du behöver göra ett teoriprov på Trafikverket innan du kan boka körprov. För att läsa till det har vi en BE bok, 330 kr, och internettester 790 kr.
Bg: 781-7448

Så här går provet till:
Efter godkänt teoriprov kan körprov bokas.
Vid körprovet ska du först göra hel säkerhetskontroll av bil och släp, manöverprov på parkering, körning i trafik i ca 40 minuter, där du får visa manövrering både bakåt och framåt. På och avkoppling av släpet ingår också.

Tips!
Väntetider på både lektioner och speciellt prov blir långa framåt våren, detta gäller speciellt april till september. Hör av dig redan i februari / mars om du vill vara klar på våren. Då har vi större möjligheter att hjälpa dig.

bottom of page