Ibland vet man inte vilken behörighet som passar bäst att uppgradera till, B96 eller BE, googla då på släpvagnskalkylator om du vet registreringsnumren för bil och släp, så får du upp vilken behörighet du behöver för en viss kombination.

Om du har bra trafikvana med släp, behövs oftast bara en dubbellektion då vi går genom säkerhetskontrollen, och tittar på hur du kör  i trafik och även gör nån form av backning. Antal lektioner beror också på dina förkunskaper.

De flesta som tar B96 har körkort sen innan, och då behövs inget körkortstillstånd.

Vi rekommenderar att du tar kontakt med oss minst  två månader innan du behöver ditt B96 körkort, då det ibland är väntetider på körlektioner och även ofta på att få prov. Detta gäller speciellt från april till september.

Kostnad:
1 körlektion på 1 timme och 40 minuter, 1500 kr.
Lån av bil och släp på uppkörning, 2000 kr. Då åker vi med dig till provet, vilket tar ett par timmar totalt med resväg fram och tillbaka. Trafikverkets avgift för prov tillkommer.
Observera att vi bara lånar ut bil och släp till de som låter oss boka provet.
Bg: 781-7448

Så här går provet till:
Först gör du en del av en säkerhetskontroll på bil / och eller släpet. Sen blir det körning i trafik ca 30 minuter där du får visa manövrering både bakåt och framåt. Du får även visa på och avkoppling av släpet.